Lowlands Energy ©

Onze molen

Robuustheid troef bij de G-11 windturbine. Er is geen enkele soortgelijke windmolen die al een langere staat van dienst heeft, de oudste modellen zijn al bijna dertig jaar actief (en produceren nog altijd!). De voorspelde levensduur & productie is dus geen inschatting, maar gewoon bewezen in de realiteit. Dit komt in de eerste plaats door het streven naar eenvoud en de keuze voor kwalitatieve onderdelen.

We leiden u erdoor:

Voor deze windmolen werd gekozen voor een tweebladig ontwerp (1), in de praktijk uitgevoerd als 1 doorlopend blad. Dit draagt bij aan de algemene sterkte van het geheel.

De bestreken rotoroppervlakte (2) bedraag 133 m². Dit zorgt voor een hoge energieproductie, ook bij lage windsnelheden. De wieken draaien continu aan 56 toeren per minuut, wat samen met de stabiele positionering (de afwezigheid van een windvaan), ook bij hogere windsnelheden zorgt voor een rustig draaiende windmolen

De generator (3)  is een standaard inductiegenerator die een toerental van 56 toeren per minuut heeft. De generator is zonder tussenkomst van een omvormer op het net gekoppeld waardoor deze gevoelige component overbodig is. De tandwielkast (6) zet de traag draaiende beweging van de wieken om in het toerental dat de generator nodig heeft.

Aan de voet van de molen is een elektrische kast (7) voorzien met daarin alle beveiligingen en de controller. Samen met de windmeter (4) laat deze continue performantie monitoring toe en ook monitoring van op afstand.

Tot slot is een werkplatform (5) aan de gondel bevestigd. Dit is bereikbaar door gebruik te maken van de ladder die aan de toren bevestigd is. Dit werkplatform elimineert de nood aan een hoogtewerker voor het onderhoud, wat een zorg wegneemt en een besparing betekent over de levensduur van de windmolen.

De fundering van de windmolen is 5.3m x 5.3m en 1m diep. Zoals alles bij de G-11 is ook dit deel een robuust ontwerp, dat uitgevoerd is door middel van beton en gewapend staal.

De toren is een vakwerktoren van 15 meter hoog, een vakwerk is stabieler dan een paalstructuur en draagt dan ook bij tot de rustgevende ervaring van de windmolen

 

In Vlaanderen wordt, afhankelijk van de exacte locatie, een jaarlijkse opbrengst voorzien van 25.000 kWh tot 35.000 kWh.  

 

Download datasheet Ryse G11

Onze klanten aan het woord...

Ondanks een uitdagend vergunningscontext (onze site grenst aan vogelrichtlijngebied) slaagde Lowlands Energy om het project binnen de gewenst kwaliteit en timing te realiseren. De G-11 windturbine werd elegant ingepast op onze site en levert samen met de zonnepanelen een mooi constant stroomprofiel uit onze lokale energiebronnen.

Dirk Fevery, landbouwbedrijf ’t Oosthof Blankenberge

Mijn G-11 windmolen werd in 1 dag tijd geïnstalleerd op de site Waterland. Het is de eerste kleine windturbine binnen de gemeentegrenzen van Sint-Laureins, wat toch een moeizaam vergunningsproces betekende met heel wat speciale eisen van de gemeente en andere instanties (oa luchtvaart).
De technische flexibiliteit en het doorzettingsvermogen van het Lowlands Energy team liet toe om op korte termijn een kostefficiënte oplossing met een ander type mast uit te werken. Lowlands Energy heeft dankzij hun professionele aanpak en 24/7 bereikbaarheid ervoor gezorgd dat er wederzijds vertrouwen is.

Tim De Causmaecker, landbouwbedrijf Waterland

De nieuwe windturbine van Lowlands Energy zorgt ervoor dat onze melkrobots nu voor een groot stuk op groene energie werken. Goed voor het milieu, en een serieuze besparing op onze energiekost!

Koen & Mieke, Diksmuide

Wist je dat je tot 26 000 euro subisdie kan aanvragen voor jouw windmolen?

Lees er hier alles over
Terug naar boven